Vad är sublimeringstryck?

Sublimeringstryck är en populär tryckteknik som används på allt från textilier till porslin. Tekniken går ut på att trycket går in i materialet som används, inte bara läggs som ett yttre skikt. En stor fördelen är att ett sublimeringstryck har lika lång livslängd som föremålet som det trycks på.

Det blir därför extremt tåligt och klarar av att utsättas för riktigt tuffa miljöer och situationer. BrandFactory hjälper till med sublimeringstryck i både små och stora volymer. Kontakta oss redan idag så vi kan berätta mer och hitta en lösning anpassad för dig.

Unika resurser och maskiner för sublimering

Vi hjälper dig att gå från koncept till verklighet. Dit kommer vi genom att ta hand om hela processen vid sublimeringstryck. Från en egen inhousebyrå som tar fram och designar det som ska tryckas till ett eget tryckeri där vi har total kontroll över varje steg i processen.

Våra stora och unika resurser för sublimeringstryck gör att vi kan leverera fantastiska produkter till våra kunder. Vi sätter stort värde i att alltid ge dig den allra högsta tryckkvaliteten, och det kan vi göra med hjälp av vår moderna maskinpark.


Sublimera på hårda material som metall och aluminium

Det går att använda sig av sublimenteringstryck på många olika typer av material. Detta gör tekniken väl lämpad för att exempelvis trycka marknadsföringsprodukter som ni antingen har på er arbetsplats eller ska ge bort som muggar, nyckelringar, vattenflaskor och mycket annat. Hårda material som metall och aluminium är inga problem

Materialet låser in färgen och trycket kommer att se fortsatt skarpt ut även efter  flera års användning. Sublimeringstryck rekommenderas främst på ljusa material, om det är mörkare underlag finns det en risk för att trycket inte riktigt träder fram och syns tydligt.

Sublimeringstryck på kläder och textil

Skapa profilkläder och arbetskläder som bibehåller ett snyggt tryck under många år och på ett tilltalande sätt visar upp företagets namn och logotyp. För ett bra resultat vid sublimeringstryck på textil är det viktigt att materialet innehåller minst 50 procent polyester.

Detta gäller oavsett om det är t-short, jackor, arbetsbyxor eller mössor som ska tryckas. Vi arbetar med produkter som håller allra högsta kvalitet och kan användas även i riktigt tuffa miljöer. BrandFactory hjälper till med snygga och sköna profilkläder med sublimeringstryck. Välkommen till oss!