TRYCKTJÄNSTER

FÅ TRYCK I DINA JOBB

Vi brukar säga att vi är ett företag med tryck i. Vi har nämligen ett eget tryckeri i huset. Det gör att vi kan ge dig den allra högsta tryckkvaliteten. Det beror bland annat på att vi har superkontroll över hela processen. Vi är aldrig längre än en hissresa ner för att säkerställa att det till exempel är rätt färg på alla enheter.

Vi skulle kunna prata hur länge som helst om vår maskinpark, som är Sveriges modernaste, och om offsettryck, digitaltryck, kopiering, storformat, sublimering- och screentryck. Istället avslutar vi med att säga: du behöver inte kunna något om varken tryckteknik, maskiner eller materialval. Allt det där tar nämligen vi ansvar för. Men så är vi ju också en leverantör med tryck i, för dig som kund är det extra tryggt.

Textiltryck

TEXTILTRYCKERI I STOCKHOLM, GÖTEBORG OCH LINKÖPING

En av de mest populära tryckteknikerna för marknadsföringsprodukter är textiltryck. Detta kan användas för storformat som vepor och flaggor men även kläder och annan profilreklam för både anställda och kunder.

Med textiltryck får du ett tryck som tål tuffa tag och håller kvalitén vid användning utomhus. I våra egna, moderna tryckerier i Stockholm, Göteborg och Linköping erbjuder vi textiltryck i toppklass, där vi har koll på varenda nödvändig detalj i processen.

VAD ÄR TEXTILTRYCK?

Inom textiltryck finns det många olika tekniker som kan användas för att trycka på någon form av textil. Det finns allt från digitala textiltryck och textilprint till screentryck. Textiltryck är en vattenbaserad teknik och om trycket sitter på exempelvis arbetskläder, vepor eller flaggor så håller det utan problem för att tvättas i maskin.

Tekniken ger klara färger som tål långvarig användning utomhus utan att tappa i kvalité. Hos BrandFactory kan vi hjälpa dig från idé till tryck och färdig produkt, välkommen till oss!

Screentryck

VAD ÄR SCREENTRYCK?

Screentryck är kanske den äldsta trycktekniken som finns på marknaden just nu och den är fortfarande populär att använda sig av. Tekniken har sitt ursprung i Asien för mer än 1000 år tillbaka. I början av 1900-talets utvecklades metoden och screentryck slog igenom vid tryck av fotografier.

Rent tekniskt så skapas motivet som ska tryckas på en ram av finmaskigt nät. Sedan trycks en färg i taget och därefter behöver trycket torka genom värme innan produkten är redo för användning.

SCREENTRYCK PÅ TYG, GLAS, PAPPER OCH PLAST

Ett screentryck har god hållbarhet och kan användas på allt från textil och papper till plast, glas och trä. Tekniken ger ett väldigt detaljrikt tryck med bra färgåtergivning och det går även att blanda precis de färgerna som man vill ha för att få sitt önskade resultat.

Vi på BrandFactory har lång erfarenhet av screentryck och den moderna utrustning som krävs för att leverera resultat av hög kvalité. I vårt egna tryckeri kan vi anpassa och ta fram lösningar efter era behov för ett fantastiskt slutresultat.

Sublimeringstryck

VAD ÄR SUBLIMERINGSTRYCK?

Sublimeringstryck är en populär tryckteknik som används på allt från textilier till porslin. Tekniken går ut på att trycket går in i materialet som används, inte bara läggs som ett yttre skikt. En stor fördelen är att ett sublimeringstryck har lika lång livslängd som föremålet som det trycks på.

Det blir därför extremt tåligt och klarar av att utsättas för riktigt tuffa miljöer och situationer. BrandFactory hjälper till med sublimeringstryck i både små och stora volymer. Kontakta oss redan idag så vi kan berätta mer och hitta en lösning anpassad för dig.

UNIKA RESURSER OCH MASKINER FÖR SUBLIMERING

Vi hjälper dig att gå från koncept till verklighet. Dit kommer vi genom att ta hand om hela processen vid sublimeringstryck. Från en egen inhousebyrå som tar fram och designar det som ska tryckas till ett eget tryckeri där vi har total kontroll över varje steg i processen.

Våra stora och unika resurser för sublimeringstryck gör att vi kan leverera fantastiska produkter till våra kunder. Vi sätter stort värde i att alltid ge dig den allra högsta tryckkvaliteten, och det kan vi göra med hjälp av vår moderna maskinpark.

SUBLIMERA PÅ HÅRDA MATERIAL SOM METALL OCH ALUMINIUM

Det går att använda sig av sublimenteringstryck på många olika typer av material. Detta gör tekniken väl lämpad för att exempelvis trycka marknadsföringsprodukter som ni antingen har på er arbetsplats eller ska ge bort som muggar, nyckelringar, vattenflaskor och mycket annat. Hårda material som metall och aluminium är inga problem

Materialet låser in färgen och trycket kommer att se fortsatt skarpt ut även efter  flera års användning. Sublimeringstryck rekommenderas främst på ljusa material, om det är mörkare underlag finns det en risk för att trycket inte riktigt träder fram och syns tydligt.

SUBLIMERINGSTRYCK PÅ KLÄDER OCH TEXTIL

Skapa profilkläder och arbetskläder som bibehåller ett snyggt tryck under många år och på ett tilltalande sätt visar upp företagets namn och logotyp. För ett bra resultat vid sublimeringstryck på textil är det viktigt att materialet innehåller minst 50 procent polyester.

Detta gäller oavsett om det är t-short, jackor, arbetsbyxor eller mössor som ska tryckas. Vi arbetar med produkter som håller allra högsta kvalitet och kan användas även i riktigt tuffa miljöer. BrandFactory hjälper till med snygga och sköna profilkläder med sublimeringstryck. Välkommen till oss!

Storformatstryck

VAD ÄR STORFORMATSTRYCK?

Precis som namnet antyder så är storformatstryck en teknik som är anpassad för tryck i större format. Detta har blivit en uppskattad och välanvänd metod för reklam och marknadsföring både inom- och utomhus. Storformatstryck kan användas för exempelvis vepor, banderoller, affischer och banner och mycket annat.

Om det krävs ett väldigt stort format så har vi möjlighet att sätta samman flera delar till den önskade storleken. Storformatstryck är ett utmärkt val när det handlar om produkter som syns på större ytor och på längre avstånd. Detta är en effektiv teknik som ger produkter med lång livslängd.

Digitaltryck

VAD ÄR DIGITALTRYCK?

Digitaltryck är en modern tryckteknik som, precis som namnet antyder, är en helt digital process. Eftersom tekniken inte kräver några tryckplåtar går det att ändra detaljer väldigt sent i produktionen, vilket är en fördel om det behövs korrigeringar. Detta gör det också möjligt att trycka snabbare i mindre upplagor, jämfört med andra trycktekniker.

Metoden går att använda på många olika typer av material. Vid digitaltryck på exempelvis papper så är det torrt nästan omgående och redo för att efterbehandlas när det har matats ut från skrivaren.

DIGITALTRYCK PÅ TYG, TEXTIL OCH PLAST

Att välja digitaltryck ger en ökad flexibilitet i och med att man kan trycka relativt snabbt och att det krävs mindre manuell hantering under processen. Lämpliga material utöver papper är exempelvis tyg och textil samt plast.

Ett digitaltryck ger skarpa färger med god hållbarhet och vi kan tillsammans ta fram och anpassa tryck efter vilka behov som finns. BrandFactory erbjuder digitaltryck i både små och stora format i Stockholm och Göteborg, välkommen till oss!

Offsettryck

OFFSETTRYCKERI I STOCKHOLM, OCH GÖTEBORG

Hos oss på BrandFactory kan vi erbjuda offsettryck i våra anläggningar i Stockholm och Göteborg. Vi har Sveriges modernaste maskinpark och har lång erfarenhet av att hantera stora upplagor av offsettryck. Allt görs med stor precision och vi har själva kontroll över hela processen, från tryckplåt till färdig produkt.

Offsettryck är en uppskattad teknik som ger riktigt bra kvalité, oavsett vilket material som du väljer. Välkommen till oss för hjälp med allt från kundtidningar och böcker till reklamblad, broschyrer och förpackningar.

VAD ÄR OFFSETTRYCK?

I slutet på 1800-talet byggdes den första offsetpressen i England och den var konstruerad för att trycka på metall. Under 1900-talet utvecklades tekniken och började användes för framför allt tryck av papper och tidningar. Metoden är fortfarande mycket populär och särskilt användbar vid tryck av stora volymer.

Tekniken innebär att den färgburna informationen överförs från en tryckplåt, vanligtvis genom en gummiduk, till materialet som det ska tryckas på. Detta ger ett skarpt och rent tryck av hög kvalité och kan användas på allt från papper och trä till läder och metall.

Print on demand

VAD ÄR PRINT ON DEMAND?

Print on demand är en populär tryckteknik som innebär att man trycker först när en beställning kommer in.  Det innebär att du som kund inte behöver ha ett eget lager, utan allt detta hanteras i våra lokaler. Med print on demand sköter vi hela processen med lager och logistik, från beställning till leverans av färdig produkt till era kunder.

Detta passar både det mindre företaget som vill ha en smidig tjänst för sin logistik och produktion, men även de större företagen med en stor omsättning på produkter som ska tas fram och sedan levereras i tid. Vi har stor erfarenhet av print on demand, välkommen till BrandFactory!

Kopiering

KOPIERING I STOCKHOLM, GÖTEBORG OCH LINKÖPING

I  våra tryckerier kan vi erbjuda kopiering o stora volymer. Allt från snygga broschyrer, dokument och  ritningar och annat som kan tänkas kopiera i större upplagor. Vi har moderna maskiner i Stockholm, Göteborg och Linköping. Vi har lång erfarenhet av kopieringstjänster och digitalprint. Om det finns behov kan vi även ta fram häftiga slutresultat genom 3D-kopiering.

Med vår teknik och kunskap levererar vi produkter som håller hög kvalite. Du kan välja mellan olika pappersformat för att få den önskade effekten av det som ni vill kopiera. Genom vår inhousebyrå kan vi också ta fram förslag på design och utformning. Välkommen till oss!